Om oss

Vi startade Industripodden i början av 2017. Då hade vi länge använt varandra som stöd och bollplank kring tankar om hur det är att jobba inom den typ av industri vi är verksamma i. Svensk basindustri är traditionellt mansdominerad och som ung kvinna är du ofta i minoritet. I podcasten diskuteras de strukturer som finns och vad unga kvinnor som kommer in i branschen möts av.

Vi tar vi upp ämnen och utmaningar som vi möter i vår vardag. Syftet är att utmana både vår omgivning och oss själva och att vara lösningsorienterade. Förhoppningen är att den som lyssnar ska skratta, känna igen sig och tänka till. Något vi har gemensamt är att vi brinner för jämställdhet. Vi vill att fler kvinnor ska bli ingenjörer och att fler kvinnor söker sig till industrin!

Kontakta oss på hej@industripodden.se

 

Louise Wohrne
Född i Stockholm 1986 och uppväxt i Stockholms skärgård där jag fortfarande hänger mycket på sommaren. Civilingenjör i Bioteknik från KTH och började i skogsindustrin 2011, arbetar nu med hållbarhetsfrågor. Tyckte under studietiden att skogsindustrin verkade urtrist tills jag såg en jobbannons och lockades av hållbara produkter som utmanar fossila material. Har omvandlat min balkong till en djungel och sett allt som är värt att se på Netflix.


Maija Bigestans

Född 1988 och uppväxt i Stockholm. Civilingenjör från Design och Produktframtagning på KTH och klev in i skogsindustrin 2014. Trodde aldrig jag skulle hamna här, men hållbarhetsagendan i skogsindustrin är för spännande för att lämna. Idén om hållbarhet som grund för strategi är något jag inte kan släppa. Får panik om jag inte får träffa folk och skäms/är stolt över hur mycket apokalypssci-fi jag konsumerar.

Elin Li
Född 1984 i Suzhou, Kina. Flyttade till Sverige när jag var två år. Uppväxt i Stockholm söderort men bott i både Strasbourg, Sundsvall och Örebro. Civilingenjör från Design och Produktframtagning på KTH. Kom in i skogsindustrin 2009 för att jag ville arbeta med förpackningar. Träffade Maija och Louise under min tid på BillerudKorsnäs. Okynnessurfar hundklipp när jag är rastlös – vilket är ofta.